top of page
  • Forfatterens bildeNorsk Matematikkråd

Holmboeprisen 2022 til Tor Espen Kristensen


Norsk matematikkråd gratulerer Tor Espen Kristensen og Stord videregåande skole med Holmboeprisen 2022. Kristensen omtales av priskomiteen som en lærer som “utmerker seg som en uvanlig solid fagperson, en inspirerende lærer for egne elever og en innflytelsesrik og dyktig bidragsyter til utviklingen av matematikkundervisningen, både lokalt og nasjonalt.”

Tor Espen Kristensen
Foto: Marianne Jensen / UiB

«Den gode læreren ser elevene sine, finner dem der de er – og gir dem noe de ikke visste at de trengte.» Dette sitatet fra Inge Eidsvåg passer utmerket til Tor Espen Kristensen — sier leder for Matematikkrådet, Antonella Zanna. Hun fortsetter: — Mange assosierer matematikk med “å pugge formler”. Men matematikk, i tillegg til grunnleggende tekniske ferdigheter, handler mest om å lære seg logisk tankegang, samle og systematisere informasjon, formulere problemstillinger, finne mønstre, vurdere metodebruk og løsningsstrategier, vurdere resultater, og kommunisere. Mye av dette inspirerer Tor Espens undervisningsmetodikk, og jeg noterer med interesse skolens prosjekt “Matematikk for framtida” og bruk av "vertikale tavler" i klasserommet. Vi trenger disse ferdighetene til å løse aktuelle og fremtidige utfordringer, som for eksempel innen energi og klima.Utstrakt engagement utenfor egen skole

Kristensen har et utstrakt engagement utenfor egen skole. Han er en ressursperon for Matematikksenteret i arbeidet med kjerneelementene og de nye læreplanene, for Utdanningsdirektoratet, som leder for eksamensnemden for programfagene i matematikk, og for Universitetet i Bergen, der han har ansvaret for flere videreutdanningskurs for lærere. Kristensen er også en pioneer i bruk av digitale hjelpemidler, som GeoGebra og Python, til å øke forståelsen i matematikk.

Hederlig omtale til matematikklærere i P-matte

I tillegg til Holmboeprisen til Kristensen, gir Norsk matematikkråd hederlig omtale til matematikklærerne i 1P-Y for helse- og oppvekstfag og 2P-Y ved Holtet videregående skole i Oslo for deres uvurderlige innsats for å øke elevenes kompetanse, mestringstro og trivsel med matematikkfaget i et læringsmiljø preget av lav tro på egen mestring og begrensede språkferdigheter i norsk.


Les mer om omtalene og selve Holmboeprisen på Holmboeprisen.no


65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Holmboepris og Holmboesymposiet 22. mai 2023

Holmboeprisen, som er oppkalt etter den norske matematikeren Bernt Michael Holmboe, er en av de mest prestisjefylte prisene for lærere i matematikk i Norge. Prisen ble etablert i 2004 av Norsk matemat

Comments


bottom of page