top of page
  • Forfatterens bildeNorsk Matematikkråd

Holmboepris og Holmboesymposiet 22. mai 2023

Holmboeprisen, som er oppkalt etter den norske matematikeren Bernt Michael Holmboe, er en av de mest prestisjefylte prisene for lærere i matematikk i Norge.


Prisen ble etablert i 2004 av Norsk matematikkråd og går til en lærer som har utmerket seg innen matematikkundervisning i grunnskolen, videregående skole eller høyere utdanning.


Bernt Michael Holmboe var mentor og lærer for Niels Henrik Abel, som regnes som en av de største matematikerne i historien.

Hvert år arrangeres også Holmboesymposiet, som er en fagkonferanse som tar for seg aktuelle temaer innen matematikkundervisning og matematisk forskning. Konferansen er åpen for alle som er interessert i matematikk og arrangeres ofte i forbindelse med Abeluken, som er en årlig begivenhet som feirer Abel og hans arv.


Årets Holmboeprisen blir delt ut den 22. mai 2023 på Oslo katedralskolen, der Holmboe var lærer.


På samme dag det vil også bli arrangert et faglig seminar (Holmboesymposiet).


På Holmboesymposiet får man muligheten til å høre foredrag fra årets Holmboeprisvinneren, Morten Munthe, du kan lære mer om Singapore matematikk v/ Ban Har Yeap, samt nettverke med andre som er opptatt av matematikk og matematikkundervisning.


Holmboeprisen og Holmboesymposiet er begge viktige initiativer som bidrar til å fremme matematikkfaget i Norge og hedre en av landets mest fremtredende matematikere.


67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page