top of page
  • Forfatterens bildeNorsk Matematikkråd

Holmboeprisen 2023 til Morten Munthe

Norsk matematikkråd gratulerer Morten Munthe fra Oslo Handelsgymnasium, vinneren av Holmboeprisen 2023!


Morten er en kjent og høyt verdsatt lærer, kjent for sin kunnskap, engasjement og kreativitet. Han nylig fikk sin ph.d.-grad i matematikkdidaktikk for sitt forskningsarbeid om bruk av programmering i matematikkopplæringen.

Mortens unike undervisningsmetoder fanger elevenes oppmerksomhet og skaper nysgjerrighet og innsikt. Hans R1- og R2-klasser var kjent for å være spennende læringsreiser, selv før programmering ble en del av faget. Han deler generøst sin kompetanse med kollegaer og holder kurs om ulike temaer, fra LIST-oppgaver til kunstig intelligens.


Morten er også en ressurs for matematikklærere over hele landet, og har holdt flere kurs og foredrag om hvordan programmering kan bidra til dyp læring i faget. Han har også laget undervisningsopplegg som er gratis tilgjengelig på nettet.

I tillegg til sin stilling på Oslo Handelsgymnasium, jobber Morten også ved Utdanningsetaten i Oslo og Norges miljø- og biovitenskaplige universitet, der han er ansvarlig for didaktisk innhold i etter- og videreutdanningen av matematikklærere. Han blir beskrevet som en dyktig, engasjerende og raus lærer, som alltid setter elevenes beste først.

Gratulerer igjen, Morten Munthe, en velfortjent vinner av Holmboeprisen 2023!


Les komiteens begrunnelse på holmboeprisen.no

545 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page