top of page
  • Forfatterens bildeNorsk Matematikkråd

Holmboesymposiet 23. mai 2024 på Oslo Katedralskole

Oppdatert: 16. mai

Holmboeprisen, som er oppkalt etter den norske matematikeren Bernt Michael Holmboe, er en av de mest prestisjefylte prisene for lærere i matematikk i Norge, og i år gikk prisen til Pål Harald Hansen, lærer ved Sandnes og Bjørnevatn skole i Sør-Varanger kommune.


Prisen ble etablert i 2004 av Norsk matematikkråd og går til en lærer som har utmerket seg innen matematikkundervisning i grunnskolen, videregående skole eller høyere utdanning.


Bernt Michael Holmboe var mentor og lærer for Niels Henrik Abel, som regnes som en av de største matematikerne i historien.

Hvert år arrangeres også Holmboesymposiet, som er en fagkonferanse som tar for seg aktuelle temaer innen matematikkundervisning og matematisk forskning. Konferansen er åpen for alle som er interessert i matematikk og arrangeres ofte i forbindelse med Abeluken, som er en årlig begivenhet som feirer Abel og hans arv.Årets Holmboeprisen blir delt ut torsdag 23. mai 2024 på Oslo Katedralskole, der Holmboe var lærer. På Holmboesymposiet, som også finner sted på Oslo Katedralskole etter prisutdelingen, får man muligheten til å høre foredrag fra årets Holmboeprisvinner, Pål Harald Hansen, og professor ved Universitetet i Oslo, Tom L. Lindstrøm.


Holmboeprisen og Holmboesymposiet er begge viktige initiativer som bidrar til å fremme matematikkfaget i Norge og hedre en av landets mest fremtredende matematikere.


For å estimere størrelsen på lunsjen, som finner sted etter utdelingsseremonien, er det fint hvis dere kan indikere at dere kommer til cordian.riener@uit.no. Lunsjen koster kr. 150,- , og kan betales til kontonummer 6094 05 69829 eller med vipps ved ankomst. Mer om selve seremonien kan man lese på Det Norske Vitenskaps-Akademi sine hjemmesider.


Program for utdeling og symposiet på Oslo Katedralskole:


Utdeling av Holmboeprisen 2024

11.00 - 12.00     Seremoni

12.00 - 13.00     Lunsj


Holmboesymposiet 2024

13.00 – 13.45    Årets Holmboeprisvinner Pål Harald Hansen

13.45 – 14.15    Kaffepause

14.15 – 15.15    Foredrag ved Tom L. Lindstrøm: "Hvordan går det egentlig med matematikk og andre realfag i norsk skole?"

309 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page